Olika sätt att betta på brottning och boxning

different-ways-to-bet-on-wrestling-and-boxingGenom alla tider har människan fascinerats över kampen mellan två individer. Redan under antiken, flera hundra år före Kristus, anordnades brottningsmatcher och matcher där slag var tillåtna, som i boxning. Publiken flockades för att se dessa kraftmätningar. I modern tid har kampsport blivit mer reglerat. Nu sker det på brottningsmattor och i boxningsringar. Organisationer ser till att skydda utövare och ser också till att tävlingar och mästerskap genomförs på ett rättvist sätt med förutbestämda viktklasser och regler. Det leder till jämna och publikvänliga matcher som lämpar sig mycket väl för betting.

Olika sätt att spela

Vinnarspel förekommer både för brottning och boxning. Det handlar kort och gott om vem som står som slutsegrare i en tävling. Inför ett stort mästerskap som OS, VM eller EM går det att hitta fina odds på vem som tar hem hela mästerskapet. Kommer favoriten hålla för trycket?

På enskilda matcher går det också att spela på vem som vinner. Det är väldigt relevant inom professionell boxning, där man håller stora titelmatcher mellan den försvarande mästaren och en utmanare. Utmanaren vill erövra bältet och själv bli mästare, vilket gör att mycket står på spel både i form av pengar och ära. Vill du själv vinna pengar kan du utnyttja casinobonusar och försöka vinna en jackpott.

Hur en match avgörs är ett annat sätt att spela. I både brottning och boxning kan en match sluta i förtid. I brottning sker det om en brottare vinner på fall, eller får ett så stort poängövertag att det blir omedelbar seger via teknisk överlägsenhet. I boxning kan det bli knockout, teknisk knockout eller att en ringhörna kastar in handduken. Hur som helst ger det ytterligare ett spänningsmoment och ytterligare spelsätt. Till exempel är aldrig en match helt förlorad så länge det finns tid kvar. En boxare som förlorat för många ronder för att kunna vinna via domslut har fortfarande chansen att vinna på knock. En brottare kan lyckas få ner motståndarens skuldror i mattan och vinna på fall, även om de ligger under med lite tid kvar.