Denna sida handlar om brottning, denna urgamla sport som funnits ända sedan de gamla grekerna och olympiska spelen. Säkerligen har människan sysslat med brottning ännu längre än så eftersom det är ett enkelt sätt att mäta sina krafter mot en annan människa. Brottning innebär ganska simpelt alla former av kamp där man tar grepp på motståndaren för att besegra denne.

På den här sidan kan du läsa om brottningens historia, olika sorters brottning, olika typer av tävlingar och mästerskap. Andra intressanta saker som tas upp är riskerna med brottning, hur farligt är det till exempel i en jämförelse med boxning?

Kändisar inom brottningen finns det många och dem får du också information om.

En modern företeelse inom brottning är det som kallas wrestling, en s.k underhållningssport som man kan betta på och där deltagarna ofta showar och klär sig i färgglada kläder och publiken vrålar som om det vore en rockkonsert. Många anser inte att det är “riktig” sport utan mer show, men man får avgöra själv. Givetvis kan man betta även på brottning precis som på de flesta idrotter. Det är enkelt att göra online.

Hur får man brottas? Det finns regler för olika inriktningar och de två vanligaste är grekisk-romersk stil och fristil. Här får du veta vilka skillnaderna och hur stora de olika stilarna är. Regler för en brottningsmatch är enkelt uttryckt att man går ronder mot varandra och man får olika poäng för olika grepp och kast. När en tävlande fått ner motståndaren på rygg har denne vunnit.